Ana Sayfa
Duyurular
Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Paneli Düzenlendi

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Paneli Düzenlendi

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü kapsamında Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle panel düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonunda gerçekleşen panele; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Handan Akyiğit, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman ve Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor katıldı.

Açılış konuşmalarını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Handan Akyiğit yaptı. Açılış konuşmalarının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü için hazırladığı video gösterildi. Video gösterimini takiben panel oturumları gerçekleşti. İki oturum olarak gerçekleşen panelde, her bir oturumda çeşitli alanlarda derece ve ödül alan kız öğrencilerin proje sunumları ile öğretim üyelerinin tecrübe paylaşımlarına yer verildi. İlk oturumda Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Havva Sevde Bayrak, Zehra Ceren Yüksel; Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden, Hafsanur Şirin, Rana Fidancı, Selin Güneş, Meryem Ergün; Aydın Gürdamar Ortaokulu’ndan Fatma Zehra Buruşoğlu, Selen Ataman, Eylül Yalçın; Akyazı Eyüp Genç Fen Lisesi’nden Betül Devecioğlu, Özge Duman, Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Sare Eliz Cengiz ve Esila Es ulusal/uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül/derece aldıkları projelerini sundular. Projelerini sunan öğrencilere aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Zekiye Turan, Doç. Dr. Asude Ateş, Dr. Öğrt. Üyesi Elif Elçin Günay, Dr. Ahsen Akbulut Uludağ rol model olarak eşlik ederek değerlendirmelerde bulundular.

İkinci oturumda Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi’nden Ebrar Kiraz, Arifiye Fen Lisesi’nden Hannan Kocabaş, Sakarya Bilim ve Sanat Merkez’inden İrem Karakaş, Ceyda Gümüşel, Aleyna Akın, Şevval Akyazıcı, Begüm Aydoğan, Safiye Ecem Uysal ulusal/uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül/derece aldıkları projelerini sundular. Projelerini sunan öğrencilere aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Soley Ersoy, Doç. Dr. Hayriye Genç, Dr. Sezen Toksoy Köseoğlu ve Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) temsilcisi Esra Gezer öğrencilere rol model olarak eşlik ederek değerlendirmelerde bulundular.

Bu süreçte öğrencilerin eğitimini ve bilimsel alanda gelişimi destekleyen danışman öğretmenlerine Turhan Turhan’a, İbrahim Yıldız’a, Mesut Topal’a, Mustafa Kemal Karacan’a, Serkan Aydoğdu’ya, Sevilay Kocabaş’a, Azer Yurtkulu’ya, Zeliyha Çelik’e, Çağatay Özkan’a ve kız öğrencilerin velilerine ayrıca teşekkür edildi.

Öğrencilerin etkili sunumlarının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve hediye takdimiyle birlikte program son buldu.

 

Detaylar için:

https://haber.sakarya.edu.tr/uluslararasi-bilimde-kadin-ve-kiz-cocuklari-gunu-paneli-duzenlendi-h102534.html

Fotoğraflar