Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Eğitimi
AİLENİN KORUNMASI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ EĞİTİMİ

Sakarya Kadın Araştırma ve Uygulama Merkezi (SAUKAM), Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Barosu'nun, Sakarya Üniversitesi akademik kadrosu, idari personeli ve ögrencilerine yönelik "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu eğitim verilmesi planlandı. Üniversitenin tüm birimlerini kapsayacak bu egitimin ilk ayağı 22 Temmuz'da yaz okuluna devam eden öğrencilere uygulandı. Sakarya Barosu avukatları tarafından ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bir farkındalık ve bilinç oluşturması amacıyla verilen bu eğitim, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle üniversitenin tüm akademik ve idari birimleri ve ögrencilerine uygulanması planlanmaktadır. Söz konusu eğitimin ilk semineri Hukuk Fakültesi bünyesinde yaz okulu için gelen öğrencilerine Baro Kadın Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kadir Arslan ile Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Özlem Zengin tarafından verildi. Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız'ın da katılım sağladığı eğitime SAÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hafsa Kesgin ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dr. Irmak Koruculu ev sahipliği yaptı.