Ana Sayfa
Duyurular
Medeniyetler İttifakında Kadın Konulu Sempozyum Düzenlendi
MEDENİYETLER İTTİFAKINDA KADIN KONULU SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

MEDENİYETLER İTTİFAKINDA KADIN KONULU SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZİ MEDENİYETLER İTTİFAKINDA KADIN KONULU SEMPOZYUM DÜZENLEDİ

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi 18 Mart 2011 tarihinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde "Medeniyetler İttifakında Kadın" konulu sempozyum düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) tarafından düzenlenen "Medeniyetler İttifakı'nda Kadın Sempozyumu SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Sempozyumun açılışına Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Selma Aliye Kavaf ve Prof. Dr. Cevdet ERDÖL'ün yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser bir ilke imzaatarak Medeniyetler İttifakında Kadın Sempozyumu'nu düzenlediklerini söyledi.

Açılışta bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Elmas 23 farklı ülkeden 400 dolayında öğrencinin SAÜ'de eğitim öğretim gördüğünü ve ortak işbirliği projeleri yaptığını belirtti. Elmas, bu projelerle akademik çalışmaların yanında kültürel farklılıkların bir arada yaşayabileceklerini gösteren ortamlar oluştuğunukaydetti.

İlk kez bir devlet üniversitesinde böyle bir sempozyumun düzenlendiğini vurgulayan Rektör Elmas, ilerleyen süreçte "Medeniyetler İttifakında Kadın" sempozyumunun kongreye dönüştürüleceği müjdesini de verdi.

Açılış töreninde, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Selma Aliye Kavaf ve Cevdet ERDÖL'ün konuşmalarının ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

Toplantının öğleden sonraki kısmında kadın ve aile, kadın ve din, eğitim,teknoloji ve iş hayatında kadın, kadın ve medya konuları tartışıldı. Sempozyum kapsamındaki panellere çok sayıda akademisyen ve gazeteci katıldı.

Sempozyumun akşam programında, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve SAÜ Devlet Konservatuarı işbirliği ile "Kadın Bestekarlar" temalı konser yer aldı. Sempozyumda ayrıca SAÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş de bir hat sergisi açtı.